torstai 27. marraskuuta 2014

Heleppo ja makoosa piirakka

Mulloli jääkaapis piimää, josta piti keksiä jotaki tekemistä. Kuuklettelin kaikkia värikkähiä risettiä ja pääryyn kokeelemaha makoosta piirakkaa mihinkä tuli omenaa. Saa tuahon pinnalle toki laittaa mitä haluaa, mutta omena siihen nyt ainaki sopii. Jaampa risetin teillekki, jos joku kaipaa heleppua ja nopiaa leivonnaasta.

OMENA-PIIMÄPIIRAKKA

2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl  soodaa
1,5 dl  sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl piimää
75 g margariinia
1 muna

Päälle omenaa, fariinisokeria, kanelia tms.
Laita uuni lämpiämähä 200 asteesehe. Rasuaa piirakkavuaka. Pukkaa margariini mikroho sulamaha. Sekoota pötis kuivat ainehet keskenänsä. Heitä pöttihin kostiat ainehet ja sekoota taikina tasaaseksi. Kippaa piirakkavuakaha. Raasta pinnalle niin palio omenaa, ku miäles teköö. Ripsahuttele makus mukaha fariinisokeria ja vaikka kanelia päälle. Vaniljasokeriaki voi laittaa tai sitte voi jättää laittamatta. Mikä ny on kullekki mialuusta.

Heitä uunihi ja paista öpauttiarallaa kakskytviis minuuttia tai katto ny kuitenki miltä se näyttää, nottei ainakaa pääse palamaha. Kannattaa teherä heti toinenki samallaane, loppuu nimittäin aika äkkiää kesken, ku onnii hyvää. Piimän voi korvata vaikka jukurtilla tai jollaki muulla nestehellä. Jos maitua laittaa, niin sitte laittaasin vähä vähemmän sitä ja vaihtaasin soodan kokonansa leivinjauhoho. Kokeelkaa, maistuu varmasti sullekki!!!
Satu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti