keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Turkki, Bodrumin niemimaa, Gumbet

Terveisiä erittäin Aurinkoisesta Turkista!


Yllä olevassa kuvassa näkyy kaupunki, Gumbet, missä me majailimme viikon. Mahtava, lämminhenkinen pieni kylä, jossa ihmiset välittivät aidosti toisistaan ja turistikin tunsi itsensä erittäin tervetulleeksi!

Mua varoiteltiin Turkista etukäteen, miten "hyökkääviä" kauppiaat siellä on, ja miten sisäänheittäjät repii kadulta liikkeisiin sisään. No, Gumbetissa tätä ilmiötä ei ollut ollenkaan.

Tjäreborgin matkaopas, Petra; kertoi meille kaupunkikierroksella kiinnostavia juttuja Bodrumin niemimaan historiasta ja raotti verhoa sen verran, että ymmärrämme, miksi paikka on niin suvaitsevainen ja hyväksyy ihmiset sellaisena, kuin he ovat. Tuli oikeasti tunne, että tuossa kylässä ihmisillä on hyvä olla ja elää. Ei kurttuisia kulmia, ei vihaisia katseita, ei mitään negatiivisuutta ollut havaittavissa paikallisissa ihmisissä. Kunpa niin olisi täälläkin!!


Yövyimme huoneistohotellissa, Club Paloma Apartmentissa ja sitä voin suositella lämpimästi kaikille. Viihtyisä allasalue, hyvät huoneet, mahtava asiakaspalvelu ja lämminhenkinen tunnelma! Siivooja toi jopa luonnonkukkia meidän pöydälle... en oo kyllä aikaisemmin moiseen törmännyt. Kertoo mielestäni siitä, ettei töitä tehdä kulmat kurtussa, eikä työpaikkana Paloman hotelli oo ollenkaan huono.


Meidän kymppimatkalaiset eivät halunneet lähteä veneretkeilemään ollenkaan. Mä olisin kyllä mielelläni lähtenyt, mutta poikien ehdoilla edettiin. Tekemistä kyllä riitti ilman retkeilyäkin ja viikko kului tosi nopeasti. Gumbetista on helppo tehdä päiväreissuja myös Kreikan puolelle, Kosin saarelle. Sekin olis mua houkuttanut, mutta mennään sitten seuraavalla kerralla. :D

Ehdottomasti täytyy takaisin palata. Tuo oli ensimmäinen kohde kaikista näkemistäni paikoista, jonne oikeasti jäi pysyvästi pala sydäntä. Eihän sitä tietenkään voi verrata suurkaupunkeihin niiden nähtävyyksien takia, mutta kyllä nää paikalliset ihmiset sykähdytti mua kuitenkin niin paljon enemmän, kuin missään muualla, joten sen vuoksi palaan varmasti Gumbettiin. Siellä odottaa meidän ystäväperhe lapsineen ja muutama muukin paikallinen, joiden näkemistä itsekkin odotan jo nyt, vaikka matkasta ei oo kulunut vielä montaakaan päivää.
Yllä olevissa kolmessa kuvassa poseeraa meidän kanssa ystäväperheemme äiti, lapset keskenään ja alimmassa kuvassa perheen isä ripustaa seinälle meidän viemää sydäntä, jossa sisällä tietenkin oli nazarin silmä. <3

Kiitos matkaseurueelle mahtavasta reissusta! <3Satu
1 kommentti: