torstai 5. kesäkuuta 2014

Sade

Vesipisarat rummuttaa peltikattoon saaden aikaan tasaisen huminan. Rakastan tuota ääntä silloin, kun siihen ei liity ukkosta tai myrskyä ja varsinkin silloin, kun tuo ääni kuuluu nukkumaan mennessäni. Mielikuvani värittyy tuolloin harmaalla, sinisellä ja kristallinkirkkailla väreillä. Lapsena nukuin kesäisin paljon teltassa ja muistan, että kaikista paras sää siellä nukkumiseen oli pieni kesäinen sade. Se kertoo omaa unitarinaansa kietoen kuuntelijansa pumpuliseen unimaahan, rauhoittaen mieltä, antaen syvän unen. Mikä siinä sateessa sitten on niin terapeuttisen unettavaa?

Mun poikani Kimi mainitsi taannoin, että sateen ääneen on kiva nukahtaa. Siitä tulikin mieleeni, että onko sateen äänellä sama vaikutus kaikkiin ihmisiin? Mitä siellä ruudun toisella puolella mietitään, onko sateella suhun sama vaikutus? Mä tykkään muutenkin sadepäivistä, jos niitä nyt ei viikkotolkulla peräkkäin oo. Sopivin väliajoin nuo päivät antaa hengähdystauon kaikkeen siihen touhuamiseen, jota on mun pääni mielestä pakko tehdä auringon paistaessa ja kullatessa maiseman. Nätillä säällä tuntuu, kuin olisi pahanteossa jos könnää sisällä.

Sateen jälkeen omakin olo luonnon tavoin tuntuu puhdistuneelta, ehkä omalla tavallaan juuri siksi, kun on saanut luvan perästä viettää huilipäivän sisällä. Muistan lapsuudesta myös sen, että joku mainitsi meille pikkutytöille sateen kasvattavan hiuksia. :) Ei riitä yksi tai kaksikaan kertaa siihen laskutoimitukseen, mitä vietimme ystävättärieni kanssa sateessa kastellen hiukset siinä toivossa, että ne kasvaisivat kovaa vauhtia pidemmiksi. Jollakin sedällä tai tädillä on ollut hauskaa katsoessaan meidän puuhia ulkona. Saivat höynäytetyksi pikku ipanoita. :)

Aina jaksetaan toivoa sitä, ettei sataisi ja ilmat olisivat "hyvät", mutta ei se yhteiskunta kuulkaa pyöri niin ettei ikinä sada. :D Joten nautitaanhan myös näistä harmaan-sinisen-kristallisista sadepäivistäkin yhtä paljon, kuin aurinkoisista päivistä. Onhan se luonnon oma iso suihku, joka huuhtelee kaikki pölyt ja liat pois saaden luonnon kukoistamaan seuraavana päivänä ihan uudella tavalla. Ihan kuin iso maalipensseli olisi maalannut uudet, kirkkaammat värit kukkiin, nurmikkoon, puihin ja ihan kaikkialle.

Mukavia sadepäiviä!


Satu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti