maanantai 16. kesäkuuta 2014

Raparperikiisseli

Ähkyyn asti taidan valmistella näitä raparperiherkkuja, mutta minkäs sille voi, kun meidän puska pihassa jatkaa kasvamistaan ja raparperin varret on tällä hetkellä ihanan mehukkaita. Pakkohan se on oman pihan antimia hyväksi käyttää. :)

Kiisseliä siis tällä kertaa ja ohjehan on ihan yksinkertainen. Joskus menee pitkiäkin aikoja, etten keittele kiisselejä ollenkaan, ja kun taas sitä teen, totean miksen tee useammin. Se on äkkinäinen ja hyvä välipala.

RAPARPERIKIISSELI

noin puoli litraa raparperia
litra vettä
desi sokeria

5-6 rkl perunajauhoja
desi vettä

Paloittele raparperit, laita kattilaan veden ja sokerin kanssa kiehumaan. Anna kiehua kunnes ovat pehmenneet. Öpaut 10 minuuttia ehkä. Mä soseutin tämän jälkeen ne sauviksella, koska meillä lapset ei piittaa paloista. Tee siis niin, kuin parhaaksi näet. :) Nosta kattila liedeltä pois. Sekoita pärnäjauho-vesi yhteen ja sekoita ohuena nauhana sekaan. Siirrä kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa. Son siinä! :)Päälle tietenki vielä kermavaahtoa tai vaniljavaahtoa. Raparperin kanssahan suositellaan  nautittavaksi yhtä aikaa jotain maitopohjaista tuotetta sen happamuuden takia. Ja sopiihan tuo kermavaahto tähän kiisseliin kuin nenä päähän! :)


Satu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti