lauantai 14. kesäkuuta 2014

Raparperi-rahkapiirakka

Etsin netin ihmeellisestä maailmasta raparperipiirakkaa, johon tulee rahkaa. Löysin, muokkasin, testasin, hyväksi totesin. Tää on paljon kevyempi piirakka, mitä monet on. Sokeria ja rasvaa käytetään huomattavasti vähemmän, kuin yleensä. Kaurahiutaleet tietenkin on hyvä ekstra-aines! Testailkaapas!

Pohja:
100g rasvaa
½ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
1 ½ dl vehnäjauhoja

Raparperia
Fariinisokeria

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä taikinaksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Paloittele raparperi pieniksi paloiksi ja levitä se taikinan päälle. Ripottele fariinisokeria oman maun mukaan raparperien pinnalle. Voit korvata fariinisokerin tavallisella sokerilla ja kanelilla.

Täyte:
250g rahkaa
1 muna
3 rkl sokeria
ripaus vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Sekoita täytteen aineet keskenään. Maista, lisää tarvittaessa sokeria. Levitä täyte raparperien päälle. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25 minuuttia.




Jos ei tykkää raparperin paloista, voi ne keittää pehmeäksi ja soseuttaa. Tai tehdä vaikka saman täytteen mitä tein Raparperi-marenkiunelmaan, sen ohje löytyy TÄÄLTÄ. Ripsautin piirakan päälle lopuksi vielä tomusokeria, antoi kivan säväyksen. Ja laittoi nuo herkuttelijat nokareen kermavaahtoakin piirakan kylkeen. Mä en. :)



Satu




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti