sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Perinteet

Onko teidän perheellä muodostuneita perinteitä, joita toistatte vuodesta toiseen? Meillä yhdeksi perinteeksi on tullut juhannusviikon mökkeily. Omaa mökkiä emme omista, mutta lapset puhuttelee tätä kyseistä mökkiä jo meidän mökiksi, koska ovat niin monta juhannusviikkoa siellä viettänyt. :) Oikeastaan ei taida lapset edes muistaa, millaista on ollut juhannus ennen tätä perinnettä.

Se oli vuosi 2008, kun mietin, miten sitä jussia oikein viettäisi. Ei huvittanut kotona könnätä ja sisarusten perheitä ja vanhempiakin oli kiva treffailla. Tässä meidän lähellä on lapsuuden kesistäni tuttu mökkikylä, johon sitten soittelin ja kysäisin vapaita mökkejä. Olihan siellä meitä odottamassa mökki jonka sitten varasin. Sisarusteni perheet soittelivat sinne myös ja varasivat itselleen omat majapaikat. Siitä se sitten niinkun lähti.

Nyt on siis tulossa jo seitsemäs vuosi tätä perinnettä ja aina vaan se on yhtä kivaa odottaa tuota viikkoa alkavaksi. Lapsille ollaan keksitty erilaisia aktiviteetteja, pelejä, arvoituksia, suunnistusta valokuvin ja muutenkin. Tottakai nuo ipanat tykkäävät viikon viettää serkkujensa ympäröimänä. Aina on paikalla joku leikkikaveri tai kalastuskaveri, kun mökistä pihalle astuu. Kuuluuhan meidän kööriin jo kakstoista mukulaa. :)

Nyt siis on taas se hetki, kun saadaan nauttia täysin rinnoin kesästä, järvimaisemasta, linnun laulusta, luonnon rauhasta, rantasaunasta ja läheisistä rakkaista ihmisistä rentoutuen ilman minkäänlaisia aikatauluja. Mökkeily on mun mielestä lomailua parhaimmillaan!

Hyvää juhannusviikkoa sullekkin!! <3Satu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti