torstai 15. toukokuuta 2014

Pirteän Punainen Välipala

Marjoja, marjoja, marjoja, punaisia ja sinisiä, niitä löytyy pakkasen kätköistä vielä jonkin verran. Siispä inspiroin tällä kertaa itteni keittelemään välipalaksi mansikanmollukoista kiisseliä. Nam. Helppo ja todella maistuva, herkuksikin kutsuttava liemi johon vielä saa ripauksen ylellisyyttä lisäämällä päälle nokareen pehmeänvalkoista kermavaahtoa. Ihan, kuin olisin ollut pahan teossa lapatessani tätä punaista naminamiviettelystä suuhuni.

Pihalla käpsytellessäni huomasin myös pirtsakanvihreän raparperipuskan näyttävän sellaisia elonmerkkejä, että kohta sieltä joutaa ensimmäiset varret mansikoiden kanssa kiehumaan ja vielä parempaa kiisseliä on luvassa. Mutta sitä muutaman päivän päästä.

Tämänkertaisen herkun valmistin muuten ihan peruskiisselin ohjeella, mutta ne mollukat soseutin sauvasekoittimella sileäksi kiehumisen jälkeen, ettei nuo pikkupirpanat jätä välipalaansa syömättä. Meillä nimittäin moititaan kaikkia klönttejä.

Todisteena tehdystä työstäni kävin tietenkin pihalla nappaamassa kuvia. Tietenkin! :D



Satu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti