maanantai 5. toukokuuta 2014

Perheen yhteinen harrastus

Niin, mitä voi keksiä viislapsiselle perheelle yhteiseksi harrastukseksi, jossa ikäjakauma lapsilla on kuitenkin teini-ikäisestä yksvuotiaaseen? Mikä voisi kiinnostaa kaikkia, mihin jokainen voisi antaa oman panoksesnsa ja kokea onnistumisen riemua iästä huolimatta?

Noh, meillä yks tällaisesta harrastuksesta on Geokätköily. Mun kummityttö/siskontyttö Jenni mainitsi pari vuotta sitten kätköilystä ja se jäi muhimaan mun senhetkiseen harmaaseen nuppiini. Tutustuttuani asiaan paremmin, innostuin siitä ja sain innostukseni tarttumaan koko perheeseen myös. Mikäs sen mukavempaa on, kuin kulkea puhtaassa luonnossa etsien kätköpöttejä sieltä sun täältä. Tai reissata jonnekkin kaupungin keskustaan lomailemaan, ja samalla napata muutamat kätköt matkanvarrelta jännityksen hivellessä selkäpiitä, koska eihän ohikulkijat saa huomata, mitä oot puuhaamassa.

Meillä jokainen perheenjäsen (no Casmir nyt ei vielä ymmärrä) on täysillä mukana tässä harrastuksessa. Jokainen on tehnyt löytöjä, jopa Carolina pienimmäisenä on saanut kokea onnistumisen riemua löytäessään ensimmäisenä jonkin hankalan kätköpötin. Paljon ollaan jo nyt nähty paikkoja, joissa ei olisi missään nimessä muuten edes tullut käytyä ilman tätä harrastusta. Kätköpaikat ovat yleensä jonkin "nähtävyyden" tai näkemisen arvoisen asian/paikan läheisyydessä.

Suosittelen kokeilemaan tätä harrastusta, aika moni on jo siihen hurahtanut, joille tästä  oon puhunut. Tutustua voi vaikka ihan ensimmäiseksi kätköilysivustoon TÄÄLLÄ ja lähteä etsimään sitä lähintä piilopaikkaa. Meille kävi aikoinaan niin, että kovasti surffailtiin sivustoilla ja kun huomattiin, että tuossa kivenheiton päässä on kätköpaikka, piti sinne lähteä välittömästi tonkimaan koko perheen voimin, vaikka oli jo iltamyöhä. Ei malttanut odottaa seuraavaan päivään. Löytyihän se ensimmäinen kätkö, ja sen jälkeen ollaan oltu ihan hurahtaneita. :D

Jos joku muukin nyt hurahtaa tähän touhuun, niin tervetuloa vaan tähän kätköhörhöjen maailmaan! :D Törmätään sitte pöteillä! :D


Satu2 kommenttia:

  1. Tämähän voisi sopia meillekin. Yksi tuttavaperhe on jo lajiin hurahtanut, mutta en ole kysellyt tarkemmin kätköilyn saloja. Mitä nuo pötit ovat, mitä niissä on ;D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Siihen kyllä hurahtaa helposti. :) Noissa kätköissä on siis logikirja, johon kirjoitetaan se nimimerkki, jolla on kirjautuneena geocaching sivustolle. Pienimmät kätköt ovat semmoisia sormenpään kokoisia magneetteja joiden sisällä pieni rullattu paperi ja isoimmat ovatkin sitte minkä kokoisia tahansa ja niissä on usein sisällä jotain pientä roinaa/vaihtokamaa, joita meidän lapset tykkää vaihdella. Eli otetaan jotain ja tilalle laitetaan jotain.

      Poista