tiistai 27. toukokuuta 2014

Marinoitu Punasipuli

Rrrrakastan värikästä ruokaa ja punasipulissa, jos jossain, on mehevä väri. :D (noin niinkuin sivuhuomautuksena) Maistoinpas Jyväskylässä taannoin käydessäni marinoitua punasipulia ihka ensimmäisen kerran. Postaus siitä reissusta täällä. Tiesin tykkääväni siitä jo ennen ensimmäistä suupalaa, mutta sehän meinas viedä kielenki mennessään. Netin ihmeellisestä maailmasta katselin ohjeita kyseiseen herkkupläjäykseen, mutta sekoittelin kuitenkin sitten dippini tähän kokeiluuni omien mieltymysteni mukaan. Tuli hyvää, nam!

Joten ei muuta kuin resepti jakoon ja kokeilkaapas! Salaatin lisukkeena aivan mainio, voisin kuvitella myös hampurilaisen väliinkin tätä laitettavaksi ja käyhän tämä lisukkeena melkeinpä minkä ruuan kanssa tahansa. :-P

SATUN MARINOITU PUNASIPULI

½ dl Etikkaa
vajaa desi oliiviöljyä
2 tl sitruunan mehua
1 rkl hunajaa
nokare sinappia
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita kaikki aineet sekaisin niin, että hunaja on liuennut liemeen kokonaan. Silppua sekaan punasipulia sellaisiksi paloiksi, mitä itse tykkäät käyttää. Mä tykkään ohuista puolirenkaista, mutta makuasiahan tuo. Tähän määrään käytin kaks keskikokoista punasipulia, mutta sääntönä se, että liemi ja sipulit ovat suunnilleen samalla tasolla. Sulje sörsseli tiiviiseen rasiaan ja ravistele koko homma sekaisin. Tätä voi käyttää samana päivänäkin, kunhan antaa jonkin aikaa marinoitua, mutta mä annoin olla yön yli ja parempaahan se on, mitä kauemmin saa muhia.


Satu
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti