perjantai 2. toukokuuta 2014

Luonto yllättää

Innostuin selailemaan vanhoja valokuvia koneemme kätköistä. On aina yhtä mukavaa sukeltaa menneeseen aikaan ja muistella niitä värienkyllästämiä hetkiä, mitä kuviin on ikuistettu. Monet kuvista on otettu pihalla, luonto taustakankaana. Kevät, kesä, syksy, talvi, kaikki vuodenajat edustettuina ja jokainen yhtä kauniin värikkäästi kertoi oman aikansa tarinaa. Aina se mun sydän kuitenkin sykkii eniten kesäkuville, sille mahtavan vihreälle luonnolle ja kullankeltaiselle auringolle. Kiinnittyyhän se katse myös kuvissa näkyvien ihmisten ihoon, joka suorastaan hehkuu kuvienkin läpi sitä lämpöä, mitä aurinko siihen on kylvänyt ja värjännyt sen säteillään kullanruskeaksi.

Kun noita kuvia katselee, ymmärtää vasta jälkeenpäin sen, että meiltä jää huomaamatta tässä arjen kiireen keskellä kaikki se kaunis, mitä luonto meille tarjoilee. Se maalailee päivittäin omia taideteoksiaan kankaalle, jota se hallitsee oman mielensä mukaan. Rikkaalla mielikuvituksella varustettuna, luonto ei jätä värejä kuivumaan putkiloihinsa, vaan se räiskii niitä välillä iloisena ja välillä vihaisena meidän ympärillemme. Kunpa vain me osaisimme nauttia ilmaisesta taiteesta ja pysähtyä edes hetkeksi katsomaan, miltä täällä tänään, juuri tässä paikassa näyttää.

Mä oon nyt lähimenneisyydessä jopa pariin otteeseen (vau) osannut pysähtyä oikeassa kohdassa huomaamaan luonnon mulle tarjoilemaa taidetta. Tai sitten mä vaan haluan nähdä sydämiä joka paikassa. :) Ylempi kuva on otettu Barcelonassa ja alempi Budapestissä.


Törmäsinpä yhteen vanhempaan kuvaan, joka on aika spooky. Talvisessa tunnelmassa ollaan, paikkana hautausmaa. Luulisin, että kyseessä vieläpä jouluaatto. Läheisille kynttilän vientiä kylmässä synkässä talvisäässä ja sielläkin lasten isämiehen kanssa huomattiin luonnon taidetta jossa häpeilemättä luonto oli käyttänyt taustakankaanaan hautakiveä. Kuva on napattu kännykällä, joten laatu ei ole parasta luokkaa, mutta kertokoon se lopun tarinasta teille:
Satu
1 kommentti:

  1. Oletpa ollut kamerasi kanssa oikeassa paikassa oikeaan aikaan :)

    VastaaPoista