torstai 24. huhtikuuta 2014

Casmir 1v

Meidän pienin kultakimpale, Casmir Cassupassu Cassutes täyttää tänään huikeat 1-vuotta. Tuntuu uskomattomalta, että vuosi on vierähtänyt siitä, kun sain pikkiriikkisen pojan rinnalleni ihasteltavaksi. Ja pienihän hän oli, meidän viidestä vauvasta syntymäpainoltaan kevyin, jonka kyllä huomasi välittömästi, kun hän maailmaan saapui.

Tuon mieleenpainuvan hetken ja tämän päivän välille sopii jos jonkinmoista päivää. Ilon ja kiukuttelun päiviä, pirteitä ja uneliaita päiviä, hyviä ja huonoja päiviä ja kaikkea, mitä elämä pitää sisällään. Välillä on tuntunut, ettei homma pelitä mitenkään päin, välillä taas arki rullaa sujuvasti sen kummemmin ponnistelematta. Vaikka kyseessä on meidän viides lapsi, jokaisen kohdalla kuitenkin täytyy opetella vauva-arki uudelleen. Jokainen vauva on yksilö, jonka tavat meidän pitää omaksua, että hänet saadaan pidettyä tyytyväisenä.

Casmir on ollut kuitenkin pääsääntöisesti tyytyväinen ja helppo vauva. Yöt meni alusta asti hyvin, rytmi oli heti kohdillaan ja ne pitkät unet nukuttiin juuri yön pimeinä tunteina. Poika on ollut hyvä syömään ja näin ollen helppo syötettävä siis. Mutta nyt viimeiset kuukaudet meidän helppo, nauravainen ja tyytyväinen vauva on muuttunut sairasteluiden takia kärttyisäksi, huonosti nukkuvaksi ja huonosti syöväksi vauvaksi. Harmittaa niin vietävästi nää kiertävät taudit, jotka tuntuu löytävän meille perille ja tarttuvan just tähän pienimmäiseen. Tällä hetkelläkin Casmir on pahassa flunssassa, yskä todella paha ja yöunet mulla, Cassulla ja isämiehellä vähissä.

Onneksi pystyttiin kuitenkin viettää synttärijuhlat ja tähän raskaaseen sairasteluarkeen saatiin pieni iloisenkirjava stoppi. Eiköhän tää taas pian ala iloksi muuttua, kunhan tuo paha flunssa saadaan selätettyä. Ja me saadaan se nauravainen, monivärinen, nyt jo taaperoikäinen lapsi takaisin! Meillä ei oo enää vauvaa, haikeaa. Mutta toisaalta sitä on odottanutkin, että Casmir kasvaa isommaksi ja pystytään enemmän tekemään asioita yhdessä koko perheenä Cassu mukaan luettuna. Kesän auringonkeltaisia seikkailuja siis odotellessa toivotan:

PALJON ONNEA CASMIR 1-VUOTISPÄIVÄNÄ!! <3
 

Kuvistakin näkee, että flunssassa ollaan. Silti ihana hymy sieltä saatiin kuitenkin, kun kuvaa napattiin. <3


Satu


 

2 kommenttia:

  1. Onnea söpöläiselle <3. Kyllä hän näyttääkin jo niin "isolta". Meidän pienin mussu vielä hetken niin vauva 1 veehen verrattuna :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos onnitteluista! :D Tuo muutaman kuukauden ikäero tekee kyllä ihmeitä, just tuossa iässä kun nuo pirpanat kehittyy niin huimaa vauhtia! Kohta teilläkin jo juhlitaan ekoja synttäreitä. :D

      Poista